כל התכנים בנושא: דבורה בראל

לשמירת בריאות הגוף יש לשמור על כמה חוקי ברזל. בראש וראשונה על אכילה של מזונות טבעיים. עם זאת, אחרי חודש של תזונה טבעונית יש לעשות יום צום פעם בשבוע, בערב שבת או ביום א'. פעם ב-3-6 חודשים מומלץ לעשות שלושה ימי צום רצופים, שבהם שותים אך ורק מים. אם יש צורך – להוסיף עוד ימים מספר. בזמן הצום אין לעבוד, אלא רק לנוח. עד 3 ימים עוד אפשר לבד, אבל למעלה מזה חייבים לעשות תחת השגחה וליווי מקצועיים.

ניצוץ הגאולה קיים בכל אחד מישראל, וגאולתנו מתחילה בראש ובראשונה באמונה בכך שנשמתנו קורצה ממקור עליון, ולכן גם הזנתה צריכה לבוא ממקור זה. ולעומת זאת הגוף הפיזי, משכנה של הנשמה, נוצר מן האדמה, וגם הזנתו צריכה לבוא מן האדמה. "ונשמרתם מאד לנפשותיכם" היא מצוה מן התורה. איך יכול גוף חי להיזון מדבר מת?! הגוף אמור להיות ניזון ממזון חי: פירות, ירקות, זרעים, אגוזים וכו'. אם ניזון ממזון חי בלבד נשמור על הבריאות שלנו.

היות הגוף בריא ושלם מדרכי ה' הוא. גוף של יהודי הוא קדשו וצריך לשמור עליו. נפש בריאה בגוף בריא. דבורה בראל מביאה כמה כללים בסיסיים על שמירת בריאות הגוף.

"היות הגוף בריא ושלם מדרכי ה' הוא!" "נפש בריאה בגוף בריא!" הרמב"ם ב"הלכות דעות" נותן לנו הדרכות בשמירת הגוף באמצעים טבעיים וגם בשולחן ערוך יש פרק הנוגע לשמירת הגוף בדרך הטבע. הרב המגיד אומר, שאם יש חור קטן בגוף יש חור גדול בנשמה, והזוהר הקדוש אומר ש"תוקפא דגופא חולשה דנשמתא", כלומר, כשאוכלים רק מפני התאוה ולא מפני הרעב או לשם בריאות הגוף, אז יש הכוחות הרוחניים נחלשים. ואכן, "צדיק אוכל לשובע נפשו" ולא אכילה גסה, כדי שיהיה לו לעבודת ה'.

היות הגוף בריא ושלם מדרכי ה' הוא! נפש בריאה בגוף בריא! הרב המגיד אומר, שאם יש חור קטן בגוף יש חור גדול בנשמה, והזוהר הקדוש אומר ש"תוקפא דגופא חולשה דנשמתא", כלומר, כשאוכלים רק מפני התאוה ולא מפני הרעב או לשם בריאות הגוף, אז יש הכוחות הרוחניים נחלשים.