תוכנה של כריתת ברית בין שני אוהבים הוא שבכל מצב שייווצר, אף כשלא יהיה כל בסיס וטעם לאהבה ואף יהיו גורמים להיפוכה של אהבה, גם אז תתקיים האהבה בתקפה. זה המיוחד בכריתת ברית (הרבי בשיחת פרשת מטות מסעי תשט"ז).
חוקי ברזל לשמירת בריאות הגוף
הנהגות יומיומיות:
הגוף מרפא את עצמו אם נדע מה הצרכים האמיתיים שלו: אוויר, מנוחה, מחשבות חיוביות, מוסיקה, רוחניות, שמחה. שהגוף יוביל אותנו אל האוכל, לא העיניים.
שינה
יש לישון בשעות סבירות של הלילה מועילה ומבריאה לאין שיעור. קימה מוקדמת משפיעה רוב חסד לאורך כל שעות היום, וכל פעילותנו היומיומית מבורכת. לא לחינם דיברו רבותינו על אריכות הימים וקיצור הלילות; עלינו להתאים את פעילותנו לחוקי הטבע.
ניקיון עור הגוף
מקלחת קצרה בכל בוקר, להתחיל בחמים ולסיים בפושרים. טוב להרבות במקלחות, בעיקר כשעייפים, ולפני האוכל. המקלחת גורמת לתחושה של התחדשות, ואז גם יש לאדם שליטה עצמית רבה יותר והוא אוכל במידה.
לאחר מכן מול חלון פתוח לנשום ולנשוף עשר פעמים, מהסרעפת, להכניס את האוויר מהאף ולהוציא מהפה. אח"כ הליכה של כעשר דקות, ולהיות בשמש 15-30 דקות – עד השעה 9 בבוקר (או אחרי 5 אחה"צ), ורק אז להתחיל בתכנית האכילה.
פעולותינו מתפרסות על פני כל היום כולו, ולכן עלינו לשמר את האנרגיה כדי שיהיו לנו כוח וריכוז לטפל בעניינינו ביתר יעילות ובלי להתיש את האורגניזם. נשמור על כוחותינו על-ידי שימוש נכון בהם. עיקר העבודה מוטל על המערכת העצבית, ולכן חשוב לשמור על איזון. דאגות שווא מיותרות הן, ומתח ועייפות אינם מאפשרים לפסולת להתפנות מתוך האורגניזם ביעילות, וההמשך ידוע: הצטברות פסולת בגוף מביאה למחלות כרוניות. מייד כשמרגישים עייפות יש ללכת לנוח – לאו דווקא לישון: אפשר עם קלטות של הרפיה או מוסיקה.
במהלך היום עלינו למלא משימות שונות שקיבלנו על עצמנו, ובד-בבד עם זה מוטל עלינו לשמר אנרגיה. משום כך שעות הערב מומלצות לאכילה של המזונות המרוכזים והעשירים יותר כגון חלבונים, כי עיכולם נמשך זמן רב יותר. זה גם מה שמאפשר את המנוחה הראויה לאחר ארוחת הערב, שהיא חשובה לעיכול התקין.
אכילה
לפני כל ארוחה מומלץ לשתות כוס מיץ ירקות. אם אי אפשר, אז לפחות כוס וחצי בבוקר. את האכילה יש לעשות מן הקל אל הכבד. סדר הארוחות הוא כך:
– בבוקר רק פירות.
– בצהריים – סלט גדול עם רוטב, ומנה עיקרית של דגן או עמילן.
– בארבע – פרי.
– בערב – סלט + ירקות מאודים לא עמילניים, עם סוג אחד של אגוזים בכל ארוחה (50-80 גרם), או קטניות מונבטות ומאודות.
– בשבתות ובחגים – אפשר גם חלבון מן החי (שהוכן בדרך הנכונה ובצירוף נכון, דהיינו: לא עם פחמימות אלא רק ירקות חיים ומאודים ללא עמילנים) ולחם מונבט.
(הארוחות יפורטו בהמשך)
אין לדבר בשעת הסעודה וגם לא לעשות שתי פעולות בבת אחת. ביום עמוס רצוי לדלג על ארוחה. מומלץ לאכול אחרי מקלחת ומתוך שביעות רצון, בהודיה לבורא עולם ובתחושת סיפוק ומתוך ידיעה שהמזון הזה טוב לי.
אחרי האוכל יש לנוח ולא לטייל כחצי שעה.
לעבודה ולנסיעות מומלץ לקחת מי תמרים או מי תאנים וכן משקה שומשום וירקות (מתכון יובא בהמשך).
בלילה – להתקלח וללכת לישון לא יאוחר מהשעה עשר. שעות הלילה נועדו להתחדשות האיברים ולטיפול במזון. לפני השינה – לנשום או לטייל קצת באוויר הצח כהכנה לשינה.
שתייה
יש לשתות שעה, או לפחות חצי שעה, אחרי האוכל; או חצי שעה לפני האוכל.
ניקיון הגוף
הגוף מוציא את הפסולת בחמש דרכים: דרך
– הלשון
– הריאות
– העור
– השתן
– הצואה.
יש חמש דרכים להגיע לניקיון הגוף:
1) צום של 2-3 שבועות, שבמהלכו רק שותים מים – האידיאלי ביותר;
2) שבועיים של מיצי ירקות בלבד, עד 8 כוסות ביום;
3) שבועיים של פירות חיים בלבד;
4) שבועיים מזון חי, כגון: פירות, ירקות, זרעים, נבטים, אגוזים למיניהם;
5) שבועיים מזון חי ומאודה מן הצומח בלבד.
כל תכנית כזו, ובעיקר הצום, צריכה להיעשות בליווי איש מקצוע.
כשיש עומס של פסולת בגוף, כלומר: כאשר הגוף אינו פולט את הפסולת הנוצרת בו, הפסולת נאגרת בתאי הגוף. הצום הוא הדרך האידיאלית למזער את אגירת הפסולת, וכך זוכים לחיים בריאיo בלי מחלות, בע"ה.
אחרי חודש של תזונה טבעונית יש לעשות יום צום פעם בשבוע, בערב שבת או ביום א'. פעם ב-3-6 חודשים מומלץ לעשות שלושה ימי צום רצופים, שבהם שותים אך ורק מים. אם יש צורך – להוסיף עוד ימים מספר. בזמן הצום אין לעבוד, אלא רק לנוח. עד 3 ימים עוד אפשר לבד, אבל למעלה מזה חייבים לעשות תחת השגחה וליווי מקצועיים.
מדי פעם מומלץ לעשות "יום ניקיון" – כלומר, יום של פירות בלבד, או יום של מיצי ירקות ופירות, עד 8 כוסות ביום. הצום מצעיר את תאי הגוף, מחדש ומבריא אותם לאין שיעור. דרך זה מתאפשר פירוק כל הפסולת הקשה שנאגרה ולא איפשרה לאורגניזם לפעול בצורה המיטבית.
הנבטה
אוכל מונבט הוא בעל ערך תזונתי הרבה יותר עשיר. מומלץ להנביט 2-3 סוגים של זרעים, דגנים ו/או גרעינים מדי שבוע: עדשים מכל הצבעים, קינואה מכל הצבעים, חומוס, שעועית, חיטה, כוסמין, כוסמת, אלפלפא, מש, אפונה ירוקה, סויה, אזוקי, תורמוס, לוביה, אפונה סינית, פול, גרעיני חמנית, גרעיני דלעת, זרעי חילבה.
אסור לחלוטין
חלבון מן החי (למעט שבתות וחגים)
סוכר לבן, כל סוגי הקמח הלבן, שתייה קלה מכל הסוגים, מרגרינה, שימורים למיניהם, אוכל מטוגן, ממתיקים מלאכותיים, קקאו, קפה, תה רגיל, אלכוהול
סוכר חום – רק מקנה סוכר
מנטה
תה פושר (אף פעם לא חם מאוד) – טוב לפעמים בימים קרים, על קיבה ריקה. מומלץ תה עדין, כגון פקעות ורדים, תפוחים, קינמון, ושאר צמחים שאין בהם מנטה או חמיצות.
המתקה
אפשר להמתיק בסטיביה, במולסה מתוקה או במעט דבש (לא אידיאלי כי מעובד על ידי דבורים, שהן בעלי חיים). אסור להמתיק תה – יש לשתות אותו בנפרד, ואת המולסה לאכול מכפית.
מה בין אוכל חי למאודה
באוכל מאודה יש פחות חיוניות מאשר באוכל חי, משום שהבישול מפחית מערכו התזונתי של המזון (גורם לאיבוד מינרלים), ולכן הוא דורש ממערכת העיכול יותר עבודה ומאמץ ומתיש יותר את הגוף. כשאוכלים כל השבוע רק מזון חי מרגישים חיות רבה.
נאמץ אל לבנו את ההבנה שגוף חי זקוק למזון חי. מזון שחומם באש מאבד מערכו התזונתי והבריאותי.
תוספי מזון
בתזונה נכונה אין בהם צורך. למשל: פירות וירקות חיים, זרעים, אגוזים, דגנים וקטניות מונבטות, וכן הנבטים למיניהם, מכילים את כל הוויטמינים הנחוצים לגוף. שתי כפיות של גרעיני פשתן טחונים טריים, או חופן של אגוזי מלך, יספקו לגוף את המנה היומית הנחוצה של אומגה 3.
פרסום תגובה חדשה