תוכנה של כריתת ברית בין שני אוהבים הוא שבכל מצב שייווצר, אף כשלא יהיה כל בסיס וטעם לאהבה ואף יהיו גורמים להיפוכה של אהבה, גם אז תתקיים האהבה בתקפה. זה המיוחד בכריתת ברית (הרבי בשיחת פרשת מטות מסעי תשט"ז).
כל התכנים בנושא: תחשוב טוב יהיה טוב
הכל מתחיל בראש (=במוחין) ומשם זה עובר למידות (שבפנימיותן קדמו למוחין) וכח השפעתם רב ונפלא. רגשות חיוביים של אהבה שמחה תקוה הודאה אושר הם מתנה נפלאה שקיבלנו מאת הבורא, יש לחזקם ולעודדם ועם זאת לגרש מכל וכל כל רגש שלילי של אשמה כעס תסכול קנאה שנאה וכיו"ב. הרגשות משפיעים עלינו אף יותר מן המחשבות, אלא שהכל, כאמור, מתחיל בראש (במחשבה).
אודי דוידי שר את השיר: "תחשוב טוב יהיה טוב" וברקע כל מילות השיר משולבות בתמונות נוף נהדרות.
אודי דוידי בהופעה אצל יוסי אייזנטל ברדיו קול חי שר "תחשוב טוב יהיה טוב" ועוד, ובאמצע בדקה ה-32 לערך מספר סיפור מרגש ביותר.
אודי דוידי שר: "שמח תשמח רעים אהובים כשמחך יצירך מקדם" ו"תחשוב טוב יהיה טוב, כי אלוקים הוא עצם הטוב והוא אוהב אותך".
הרב נוטיק נותן שיעור על פרשת שמות על פי שיחות הרבי בנושא אמונה וביטחון תוך הדגשת הרעיון החסידי: "תחשוב טוב יהיה טוב".
עיקרון יסודי וחשוב ביהדות המודגש בחסידות הוא: "תחשוב טוב יהיה טוב". הזמר אודי דווידי שר את שירו הכולל מילים אלה עם תוספת פירוש להן. אז תשמעו ותהנו ובעיקר תחייכו.
זכות גדולה ומיוחדת לנחום איש גמזו בעל האמונה הפשוטה והתמימה, איש המלומד בניסים, שאינו נבהל משום דבר בעולם. בדרך חייו הוא מורה לנו דרך בעבודת ה' לקבל כל מה שה' נותן לנו באהבה ובשמחה. ואכן הכל משמים! ואין רע יורד מלמעלה!… הכל לטובה!… חשוב טוב יהיה טוב!…
כוונת הפסוק: "שירו לה' שיר חדש" היא, שישראל ישירו לה' את שיר הגאולה עוד ברגעים שהכל נראה הפוך. כי הביטחון בה' יהי' כל כך מוחלט, עד שלא זו בלבד שישנים במנוחה ובשלווה, אלא מתחילים כבר לשיר לה' "שיר חדש", את שיר הגאולה. לא רק כ"סגולה" להביא את הגאולה, אלא משום שבאמת בטוחים בה' בביטחון כה חזק ומוחלט, עד שמתחילים כבר לשיר ולרקוד "בתופים ובמחולות" על הגאולה, שכבר נמצאת כאן.
כל מה שעושה ה' הכל לטובה. יש לדעת שה' הוא עצם הטוב וטבע הטוב להיטיב. ובאמת אין רע יורד מלמעלה. אלא שלא תמיד הטוב הוא גלוי, ולא תמיד הוא נראה מיד. אולם עם קצת סבלנות כשמלאים אמונה וביטחון בה', רואים שכאשר חושבים טוב, אז גם נהיה טוב באופן גלוי, באופן הנראה ונגלה לעין.