תוכנה של כריתת ברית בין שני אוהבים הוא שבכל מצב שייווצר, אף כשלא יהיה כל בסיס וטעם לאהבה ואף יהיו גורמים להיפוכה של אהבה, גם אז תתקיים האהבה בתקפה. זה המיוחד בכריתת ברית (הרבי בשיחת פרשת מטות מסעי תשט"ז).
זוגיות ושלום בית
נישואים הם מערכת יחסים מורכבת ויחד עם זה אתגר נפלא שאמור להביא אושר משפחתי. כשאיש ואשה – שני הפכים במהותם וטבעם אמורים להתאחד לכל החיים וליצור הרמוניה נהדרת, אין זו משימה קלה, זוהי עבודה במשרה מלאה עבור שני בני הזוג. דרושה השקעה רבה ועצומה בלתי מתפשרת ורצון טוב מצד שני בני הזוג. צריך לחדור לפנימיות שלנו, לנקודה האלוקית שבתוכנו, שמתוכה נפעיל מנגנון מניע ומחזק להשקעה בבן הזוג מתוך אהבה וכבוד ועל ידי זה נביא נחת רוח לבורא.
הכרח המציאות הוא שכל אחד מבני הזוג יעבור לימוד והכשרה לחיי נישואין. ראוי ששני בני הזוג יהיו מצויידים בכלים המתאימים להתמודד עם האתגרים שיעמדו לפניהם בחיי הנישואין. ובמיוחד יצירת הקשר הראשוני, שכל ההתחלות קשות. יחד עם זה צריך לזכור שהלימוד שלפני החתונה הוא רק מבוא והתחלה ללימוד שצריך להימשך בהתמדה ובקביעות בחיי הנישואין ביתר שאת וביתר עז.
כשהולכים יחדיו לקראת המטרה המשותפת, ואין מעמידים את ה"אני" במרכז. כשמודעים לקשיים העומדים בדרך, אז "אבני נגף" הופכות להיות "אבני דרך". וכשמשקיעים מאמצים בקביעות להעצמת הקשר יוצאים נשכרים.
צריך לדעת שחיי הנישואין הם היסוד לקיומו של עם ישראל, ובהם מתגלה כח האין סוף. ועל ידי זה נעשים שותפים לבורא בבריאה. צריך להבין שבבניית בית יהודי בקדושה מקדשים את ה' באופן נעלה ונשגב. ובאחדות שנוצרת בין בני הזוג מתאחדים עם ה'.
תורתנו תורת אמת ותורת חיים מדריכה אותנו לחיות באושר. מבט פנימי עמוק להתחבר אל ה"אני" הפנימי שלנו, אל הנקודה האלוקית שבתוכנו, לרצון האמיתי שלנו, ולמיוחד שבכל אחד מאתנו, יסייע לנו להשקיע ולהתאמץ בחיי הנישואים שלנו תוך התמודדות באתגרים רבים מתוך שמחה של מצוה כדי לבנות בית יציב – בנין עדי עד לתפארת.