מרדכי ברוצקי בניגון התוועדות. ניגון שהיה מושר ע"י הרב אברהם ליסון שיחי׳ מזקני חסידי חב״ד במילים "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי", שהלביש על חלק מהניגון.
מרדכי ברוצקי בניגון התוועדות. ניגון שהיה מושר ע"י הרב אברהם ליסון שיחי׳ מזקני חסידי חב״ד במילים "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי", שהלביש על חלק מהניגון.
ניגון זה בדומה ליתר שירי רועי השדה יש בו המון יופי ומתיקות, ותנועותיו העמוקות ונעימתו הערבה מעוררות חשבון נפש, רצון לשוב בתשובה, ומביעות תפילה בתחנונים וגעגועים לה'.
כאשר רבי משמיע "מאמר" הריהו עולה לעולמות עליונים ושכינה מדברת מגרונו, לכן מאמר חסידות נחשב לדא"ח (דברי אלוקים חיים), וכל מאמר נאמר בטקס מיוחד ומלווה בניגון הכנה.
חסידי חב"ד שרים את הניגון 'לכתחילה אריבער' [=מלכתחילה צריך ללכת מלמעלה], המיוחס לאדמו"ר המהר"ש (אדמו"ר הרביעי של חב"ד), בהתוועדות עם הרבי מליובאוויטש בו' תשרי תשמ"ג.
מחרוזת חסידית של אוהד מושקוביץ, דניאל אהביאל וילד הפלא יונתן שיינפלד בשמחה מיוחדת בפארק הירקון – מעמד הקהל היסטורי לקבלת פני משיח צדקנו.
י"א ניסן תשס"ט
הרבי החדיר את הצימאון לאלוקות בכל עם ישראל שומרי תורה ומצוות ואלה שעדיין אינם שומרים. בקרוב כשתחזינה עינינו בשוב ה' לעמו ברחמים, נגלה גם את האחדות שבעם ישראל באהבת ה' באהבת התורה ובאהבת עם ישראל.
מענדי ג'רופי שר את הניגון החסידי: הוא אלוקינו… מתפילת מוסף של שבת במופע בהיכל התרבות בפתח תקוה. מנחה ידידיה מאיר בהשתתפות מיכה יוספי.
המחלקה לתרבות תורנית במשרד החינוך בניהולו של שמריהו הרמן.
צילום: יעקב פלברבאום. yaf551
ההתלהבות החסידית וניגוני חב"ד פורצים את כל הגדרות בשמחה ויהודים מכל החוגים נהנים מזה. בסרטון שלפנינו רואים את להקת "התזמורת העממית" בשירים: "צמאה לכה נפשי" ו"אשרינו מה טוב חלקנו".
השיר של חסידי חב"ד "דידן נצח" מבוסס על סיפור תלמודי, ומבטא את הניצחון של הטוב והאמת. בסרטון שלפניכם ניתן לשמוע ניגון זה בחצוצרות וכינורות.
התזמורת מנגנת פעמיים את הלחן הבסיסי שאורכו שלוש שניות וחצי:
אברהם פריד בראיון מרתק בערוץ 1 בתוכנית ה"בית היהודי" מספר על דרכו בעולם המוסיקה. הראיון מלווה בקטעים נפלאים מהופעותיו. הסרטון מרתק ביותר ומרגש עד לדמעות.
כל המילים וכל ההסברים לא יוכלו לתאר התרגשות גדולה כזו של מפגש בלתי צפוי של הרעיה ודודה, במיוחד שהדוד מגיע לאחר ציפיה ארוכה כל כך, כשלפתע הרעיה שומעת את קול דודה דופק ומבקש בחביבות ואהבה לתת לו רשות להיכנס. אולם מה שלא יעשו המילים עושה המנגינה. אדמו"ר הזקן חיבר את הניגון הנפלא "קול דודי דופק", כדי שנחוש את התוכן הרעיוני העמוק של מילות השיר.
אדמו"ר הזקן חיבר את הניגון הנפלא "קול דודי דופק", כדי שנחוש את התוכן הרעיוני העמוק של מילות השיר. כששומעים ניגון זה אין צורך בהסברים. די לשמוע אותו ולהרגיש איך הוא חופר לאט לאט בעומק הנשמה עד שנוגע בעצם הנשמה.
חסידי חב"ד משתמשים בכל ענייני העולם כדי להעלותם לקדושה. אפשר להשתמש בכל המשאבים שקיבלנו במשך ההיסטוריה ובמשך החיים ולהעלותם לקדושה ועל ידי כך לקרב את העולם לגאולה, ומה גדול כוחה של המוסיקה בעניין זה.
חסידים קרובים זה לזה כאחים ואף למעלה מזה, בהתוועדות חסידית רואים בפועל ממש את השמחה של החסידים בשירתם ובניגונם, ובמיוחד את חוסר הפער והעדר המחיצות בין צעירים למבוגרים בין מורים לתלמידים וכו'. כולם שוים!
ניגון המבטא את השתוקקות החסידים לבוא אל רבם ולשמוע דברי חסידות ולכן גם בהיותם בדרך, למרות טלטולי וקשיי הדרך אינם דואגים אלא מקווים ובוטחים שתיכף באים אל הרבי, ושם יהי' "משקה" — לרוות את הצמאון האמיתי לדבר ה'.
ניגוני חב"ד כובשים את העולם. בני ישיבות שעדיין אינם חסידי חב"ד מאזינים בהתלהבות לניגוני חב"ד בביצוע המנגנים. דרך הניגון היא הדרך ללב השומעים, מכאן ועד הדרך למוח השומעים קצרה.
החסידים אצל הרבי מנגנים את הניגון "ימין ה' רוממה ימין ה' עושה חיל". ניגון זה הוא ניגון מכוון שהיה נשמע מפי אדמו"ר הצמח צדק, כשהיה אומר פסוק זה בתפילת הלל. גם בימינו הוא נשמע בתפילת הלל. זהו הניגון הט"ו בספר הניגונים.
נדב בכר מנגן בגיטרה שלו ניגון חב"ד נפלא ששרים אותו כל קבלת שבת בבית הכנסת. ניגון זה כבש כל כך הרבה בתי כנסת עד שבדרך כלל אין יודעים שמקורו בניגוני חב"ד.
ניגוני חב"ד כובשים גם את העולם החרדי. חסידי ויז'ניץ שרים בהתלהבות את הניגון: "צמאה לך נפשי", והחסידים זוכים לעידוד רב מצד רבם. רואים שגם חסידי פולין מתגעגעים לקשר של רבי וחסידים דוגמת חב"ד.
ניגוני חב"ד ניגוני קדושים כובשים את עולם המוסיקה. לניגון שהוא קולמוס הנפש יש כוח מעל למילים. במקום שבו נגמרות המילים מתחיל הניגון שהוא מעל לטעם ודעת. לניגון יש ערך דתי כליווי בתפילה וגם ערך חברתי שהוא מקשר אנשים בשבת אחים גם יחד.
תוכנה של כריתת ברית בין שני אוהבים הוא שבכל מצב שייווצר, אף כשלא יהיה כל בסיס וטעם לאהבה ואף יהיו גורמים להיפוכה של אהבה, גם אז תתקיים האהבה בתקפה. זה המיוחד בכריתת ברית (הרבי בשיחת פרשת מטות מסעי תשט"ז).
הגיע הזמן להפוך את שנאת חינם לאהבת חינם. מה הבעיה לאהוב אהבת חינם הרי אין זה עולה כסף. ומי לא אוהב דברים חינמיים. חיוך אינו עולה כסף, הסברת פנים אינה עולה כסף וכו'.
אם הינך רוצה ללמוד על רגל אחת מהו עניינה של חסידות חב"ד (חכמה בינה דעת)?... מהי עוצמתו של "רבי"?... מהי מעלת 770?... מנין שואבים חסידי חב"ד את הכוחות שלהם לאהבת ישראל ולעבודת ה' במסירות נפש ובשמחה שאין לה אח ורע?... למד קונטרס בית רבינו שבבבל.